Be alive. Believe in life.
DESIGN FOR HEARTS AND LESS FOR RATION

office@beelive.ro

Str. Lunga Nr.250, BV. RO.

Luni - Vineri 9 AM - 7 PM

Sus
m

Sweet Calm- Apartament AD

  |    |  Sweet Calm- Apartament AD

Sweet Calm- Apartament AD

Birou: Beelive Design

Echipa: designer Anca Fetcu Lupu si arh. Ioana Daniel, Simona Terzea.

Foto: Vlad Creteanu

Localizare: Brasov

Beneficiari: Familia Docuz

Durata executie: 6 luni

Suprafata utila: aprox 70 mp

Componenta: hol si grup sanitar, living si bucatarie (open-space), depozitare, dormitor copil, dormitor matrimonial cu dressing si baie.

 

 

Beneficiarii acestei amenajari sunt o familie tanara, cu un copil, recent intorsi in Brasov dupa cativa ani de locuit in Marea Britanie. Si-au dorit un loc pe care sa il poata numi “acasa”. Au achizitionat un apartament intr-un ansamblu nou de locuinte, pe care l-am preluat in stadiul „la rosu“.

Deoarece apartamentul nu este foarte mare am decis sa adoptam cateva solutii ingenioase pentru marirea vizuala a spatiului si pentru crearea de mai multe locuri de depozitare. Am ales sa inchidem accesul din hol spre bucatarie si sa realizam un open-space – zona de zi / living si bucatarie. Separarea vizuala intre aceste spatii s-a realizat prin utilizarea unei peninsule in zona de bucatarie, care serveste si ca loc de luat masa pentru familie.

Pentru mesele mai mari, cu invitati, comoda de sub televizor (extensibila) se extinde de la 47 cm, cu mai multe segmente, pana la o masa cu dimensiunile de 90 x 305 cm, acomodand pana la 14 persoane. A fost indelung cautata si adusa special din Italia pentru acest proiect.

In living am creat o zona generoasa de depozitare pe peretele ramas liber, impresia de masivitate a mobilierului fiind atenuata prin utilizarea oglinzii “by Anca Fetcu” cu o taietura jucausa, aplicata in spatele corpului suspendat.

Dormitorul fetitei de 3 ani a familiei este desprins parca dintr-o poveste cu iepurasi si cu zane, utilizand aceleasi culori calde si prietenoase ca in restul spatiilor. Zona de depozitare a fost realizata in forma de casuta, de jur-imprejurul patului. In acest mod spatiul camerei este utilizat la maxim.

In dormitorul matrimonial dressingul este “ascuns” de usi cu oglinzi si este continuat si pe peretele camerei. Usilor cu oglinzi le iau locul usile din lemn, care apoi continua ca si placare de perete pana in zona patului, realizand astfel o continuitate a amenajarii dormitorului. Beneficiarii si-au dorit un pat boxspring, pentru care am ales aceleasi culori calde, continuate apoi pe tapiteria de la capatul patului, desenata de noi.

Ambele bai sunt realizate utilizand culori deschise, iar impresia de marime a lor este data atat de culorile alese, cat si de utilizarea luminilor calde in zonele oglinzilor lavoarelor si in zona de cada a dormitorului matrimonial.

De altfel, in intregul apartament, nuantele pastelate utilizate primesc tornuri diferite in functie de momentul zilei in care soarele patrunde prin suprafetele vitrate largi, oferind un joc ingenios de lumini si umbre. Pentru seara am utilizat surse de lumina artificala calda, deopotriva in corpuri suspendate, dar si in lampi de podea, obiecte de décor in sine.

Mobilierul este in cea mai mare parte proiectat custom de echipa noastra si realizat din mdf in colaborare cu un atelier local.

Apartamentul a fost finalizat in primavara anului 2021 si este deja locuit de beneficiari.

Architect:

Ioana Daniel

Designer:

Anca Fetcu

Category:
Date: