Be alive. Believe in life.
DESIGN FOR HEARTS AND LESS FOR RATION

office@beelive.ro

Str. Lunga Nr.250, BV. RO.

Luni - Vineri 9 AM - 7 PM

Sus
m

Dream House – Casa The Vlads

  |    |  Dream House – Casa The Vlads

Dream House – Casa The Vlads

Birou: Beelive Design

Echipa: designer Anca Fetcu Lupu si arh. Ioana Daniel

Foto: Vlad Creteanu

Localizare: Brasov

Beneficiari: Familia Vlad (familie tanara cu 2 copii)

Durata executie: 12 luni

Suprafata utila: aprox 280 mp.

Componenta: Demisol – terasa, bucatarie si camera hobby. Parter- hol principal, living si dinning, bucatarie, grup sanitar si camera depozitare. Mansarda – 2 dormitoare copii, baie copii, dormitor matrimonial cu dressing si baie matrimoniala.

 

Pe Andreea si Laurentiu Vlad  i-am cunoscut odata cu proiectul de locuinte in regim hotelier din Strada Michael Weiss din Brasov realizat anul trecut si prezentat in albumul Lifestyle Design Interior 2020 (The Loft). Succesul amenajarii finalizate atunci a condus catre a doua colaborare, de data aceasta mult mai pesonala, amenajarea casei proaspat achizitionate a familiei.

Imobilul a fost achizitionat intr-o stare avansata de degradare si a suferit consolidari si modificari de compartimentare, modificari ale fatadelor, inaltarea mansardei si refacerea completa a acoperisului. A fost in primul rand ales pentru pozitia imobilului, care ofera o priveliste uimitoare asupra centrului vechi al orasului, vizibila din interiorul curtii. Astfel, in mod firesc, toate spatiile de zi, bucataria si dormitorul matrimonial s-au intreptat catre aceasta.

Demisolul a devenit astfel zona de socializare cu prietenii, cu o camera de relaxare / hobby, o baie si  bucatarie si terasa dedicate. Finisajul utilizat pentru pardoseala – ceramica Porcelanosa care imita lemnul – este usor de curatat, iar culorile pastreaza nuante calde, pastelate. Aceeasi textura de lemn continua pardoseala si in baia de la acest nivel, in contrast cu pereti placati cu  ceramica texturata in culori inchise (Venis). Oglinda jucausa cu rama neagra amplifica ideea de spatiu.

Parterul este inima casei, cu holul de acces de la nivelul strazii, finisat cu ceramica de culoare deschisa. Tot aici, in hol, regasim scara de acces spre demisol si spre etaj,  finisata cu lemn masiv si protejata de un paravan jucaus, desenat de noi si realizat de un atelier local. Din hol vederea este atrasa de bucataria deschisa, cu insula cu blat de lemn in jurul careia se strang membrii familiei. Dinning-ul se bucura de fereastra mare catre oras, iar in continuarea sa living-ul ofera intimitatea canapelei confortabile amplasate in fata semineului, protejat de cele 2 biblioteci din lemn masiv.

Etajul adaposteste zona intima a casei, dedicata familiei. Parchetul care continua scara de lemn se transforma subtil in mocheta in toate cele 3 dormitoare.

Dormitoarele copiilor spun povesti despre printese si planete, hobby-urile fiecaruia dintre cei 2 pitici, fiind tratate in culori, pastelate pentru Mara si puternice pentru Nikolas. Inaltimea mare a permis tratarea peretilor in registre.

Dormitorul matrimonial beneficiaza de cea mai frumoasa priveliste prin ferestrele largi, oferind in acelasi timp confortul unei suite matrimoniale – baie cu lavoar dublu si dus si dressing mare. Patul este amplasat pe fundalul oferit de peretele placat cu profile ORAC, dupa desenul nostru.

Stilul ales pentru aceasta amenajare este unul modern, incalzit de finisaje, cromatica calda si materiale naturale. Mobilierul este in cea mai mare parte proiectat custom de echipa noastra si realizat din lemn masiv in colaborare cu un atelier local, contribuind la obtinerea atmosferei calde, de lux stapanit a unui camin modern.

…………………………………………………………….

Architect:

Ioana Daniel

Designer:

Anca Fetcu

Category:
Date:
Tags: